fbpx
Ситуація на Південному Сході України

МВС України: Немає підтвердження щодо загибелі мирного населення від рук військовослужбовців

На сьогоднішній день немає підтверджених фактів загибелі мирного населення від рук військовослужбовців ЗСУ. Таку інформацію передав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Свої коментарі з даного питання голова МВС висловив під час брифінгу, передає агентство РБК- Україна.

«Від руки українських військових немає жодного підтвердженого факту по загибелі мирного населення, бо перед військовими ставляться жорсткі завдання відкривати вогонь лише по людях, у яких є зброя», – стверджує Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ розповів про дії українських силовиків під час обстрілу сепаратистів. Наприклад, пояснив Аваков, якщо сепаратисти з дитячого майданчика ведуть мінометний вогонь, то українським військовослужбовцям заборонено відкривати вогонь у відповідь.

Після цього міністр внутрішніх справ розповів і про ситуацію з розпродажем активів Кабінетом міністрів. За його словами, уряд України продасть в рамках аукціону 80 тисяч тонн паливно-мастильних матеріалів з ​​активів бізнесмена Сергія Курченка.

«На 80 тисяч тонн паливно-мастильних матеріалів, які входили в актив групи компаній Сергія Курченка, було накладено арешт», – підкреслив український міністр.

Арсен Аваков розповів і про те, що останнім часом українські правоохоронці почали знаходити все більше «такого майна». Міністр внутрішніх справ сказав, що у відомстві оцінюють виявлені продукти, як швидкопсувні. Арсен Аваков пояснив, що виявлені паливно-мастильні матеріали досить складно зберігати. Саме тому в Кабінеті міністрів вирішили прийняти рішення про продаж паливно-мастильних матеріалів на аукціоні.

«Гроші від цього продажу будуть зараховані на рахунки й розморожені тільки після того, як у суді ухвалять рішення з цього майну», – підсумував Арсен Аваков.

Читайте також: