fbpx
Окупація Криму

Дії Росії в АРК спрямовані на розкол Меджлісу кримськотатарського народу

 Дії РФ в Криму спрямовані на маргіналізацію Меджлісу – експерт.

   Дії російської влади у Криму спрямовані на розкол в середині Меджлісу кримськотатарського народу та його маргіналізацію. Таку думку на прес-конференції висловила голова ради українського незалежного центру політичних досліджень Юлія Тищенко, передає кореспондент УНН.

 Вона відзначила, що річниця депортації є надзвичайної важливою датою для кримських татар.

 За словами Ю.Тищенко, ситуація, яка цього року склалась навколо святкування цієї дати, свідчить про те, що самопроголошена кримська влада іде на ескалацію конфлікту з кримськими татарами.

 У той же час, вона відзначила, що ця влада не діє самостійно і не робила б нічого без узгодження з російським керівництвом.

 “Сьогодні ми бачимо дії російської сторони, які стратегічно спрямовані на маргіналізацію Меджлісу, на розкол в середині Меджлісу. Дійсно, така гра відбувається”, – зазначила Ю.Тищенко.

 Вона також додала, що за часів президентства Віктора Ющенка та навіть Віктора Януковича з Меджлісом проводились консультації. Наразі, за її словами, про це не може бути й мови.

 За словами Ю. Тищенка, російське керівництво намагається вичавити кримських татар з влади та маргіналізувати їх представницький орган.

Джерело: УНН

Читайте також: