fbpx
Політика

ЦВК України: Провести вибори в Донецькій і Луганській областях стає все складніше

Центрвиборчком України попросив в.о. президента України Олександра Турчинова вжити всіх необхідних заходів для того, щоб жителі Луганської та Донецької областей змогли проголосувати на виборах. Про це сказано в повідомленні ЦВК України.

Зокрема, представники комісії наполягають на створенні безпечних умов для повноцінного здійснення органами Держреєстру та членами виборчкомів своїх повноважень. Представники ЦВК України розповіли про те, що через протиправні дії зловмисників минулої суботи під питанням проведення виборів в 6-ти виборчих округах у Луганській і Донецькій областях.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Зазначені обставини перешкоджають отриманню поштових відправлень окружними виборчими комісіями, у тому числі і від Центральної виборчої комісії України», – сказали в прес-службі ЦВК.

Після цього в ЦВК розповіли про численні відмови представників дільничних виборчкомів у Луганській і Донецькій областях виконувати свої повноваження. За наявними даними, представники виборчкомів не хотіли виконувати свої обов’язки через загрозу особистої безпеки та безпеки членів сімей. У ЦВК пояснили, що на членів виборчкомів чинився постійний тиск.

«Ситуація з підготовкою проведення президентських виборів 25 травня 2014 року в Луганській і Донецькій областях погіршилася», – додали в Центрвиборчкомі.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Крім того, у виборчій комісії відзначили і бездіяльність деяких підрозділів СБУ та органів внутрішніх справ. Йдеться про «неналежне забезпечення охорони виборчих комісій, органів ведення Держреєстру виборців». Такі дії правоохоронців призвели до захоплення приміщень виборчкомів, а також до викрадення майна та виборчої документації. У ЦВК незадоволені і тим, як правоохоронці реагують на скарги виборчкомів.

Читайте також: