СБУ перекрила один з каналів фінансування тероризму

СБУ заблокувала банківський рахунок одеситки, яка намагалася перерахувати майже 4 млн грн для фінансування тероризму.

 Служба безпеки України в ході заходів боротьби з проявами сепаратизму і тероризму в Україні, у взаємодії з Державною службою фінансового моніторингу України, виявила і перекрила джерело фінансування протиправної діяльності на території України. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Наголошується, що через банківські рахунки мешканки м. Одеси «З» здійснена спроба перерахувати комерційній структурі в м. Києві 3 930 000 грн як безповоротної фінансової допомоги.

За отриманими даними, ці кошти мали бути використані для підготовки масових заворушень і вчинення терористичних актів. Відповідно до вимог ч.ч. 3, 5 ст. 17 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню ) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму», ця фінансова операція була зупинена СБ України через можливості Державної служби фінансового моніторингу України.

Related Post

Банківські рахунки заблоковані, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до протиправної діяльності. За даним фактом СБ України розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258-5 «фінансування тероризму». Проводиться досудове розслідування.

Джерело: УНІАН

Leave a Comment