fbpx
Політика

Гриценко хоче визнати факт агресії РФ проти України

Кандидат у президенти України Анатолій Гриценко запропонував визнати військову агресію з боку Російської Федерації щодо України. Політик упевнений, що якщо факт військової агресії буде визнаний і політиками з східної України, то можна буде знайти шляхи розв’язання кризи. Таку думку під час ефіру ток-шоу «Чорне дзеркало» висловив лідер партії «Громадянська позиція», кандидат у президенти України Анатолій Гриценко. Слова політика передає агентство «Дзеркало тижня».

«Потрібно визнати факт російської військової агресії. Якщо ми визнаємо, що це Російська Федерація окупувала АР Крим, що це Російська Федерація послала в Україну своїх військових диверсантів, які як і раніше дестабілізують ситуацію в країні, саме тоді ми з усім справимося і знайдемо взаєморозуміння», – заявив Анатолій Гриценко.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Після цього Анатолій Гриценко сказав, що в Києві в кінці кінців повинні прийняти рішення про перекриття кордону з Росією в східних регіонах України. У такому випадку, впевнений Гриценко, на сході України не буде «нових сил і нової зброї».

«Якщо ми перекриємо шлагбаум там, то нам буде легше впоратися тут», – пояснив український політик.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Гриценко попередив, що буде в тому випадку, якщо російські диверсанти будуть як і раніше без проблем проходити український кордон. За словами кандидата в президенти, зрештою перед людьми постане питання: «А де держава?».

«Саме тоді люди самі почнуть брати зброю в руки, щоб захищати себе», – підсумував Анатолій Гриценко.

Нагадаємо, що раніше Гриценко висловився проти введення режиму НС на Донбасі. За його словами, чинний закон «Про антитерористичну діяльність» дозволяє в повному обсязі виконувати всі завдання без введення додаткових обмежувальних режимів.

Читайте також: