Шеремета розповів, чому після кредитів МВФ гривня не зміцнилася

Міністр економіки Павло Шеремета кілька разів ухилився від відповіді на запитання журналістів про те, чому після затвердження програми допомоги МВФ і виділення перших коштів разом з розміщенням єврооблігацій на цьому тижні, гривня так і не зміцнилася. Він також не став відповідати на питання, коли, на його думку, долар може подешевшати до 10,5 грн – прогноз, який він озвучив в кінці квітня цього року.

"Перш за все, курс вирішує ринок. Ескалація на сході негативно впливає на ринки, які піддаються, очевидно, певній нервозності, і ми бачимо це на курсі", – в результаті відповів міністр економіки.

Також глава Мінекономрозвитку не став чітко відповідати на запитання, чи очікує його міністерство зниження курсу до 12 гривень за долар у разі загострення ситуації на сході України.

Related Post

"Є хороша приказка: "Надійся на краще, але готуйся до гіршого". У такому дусі ми працюємо", – відповів Павло Шеремета, зазначивши, що міністерство готує відповідні плани дій на різні варіанти розвитку подій.

Як відомо, українська влада і західні держави очікують стабілізації політичної ситуації в Україні після проведення 25 травня цього року позачергових виборів президента. Ці вибори мають підтвердити легітимність діючої в країні влади, сформованої після революційних подій в лютому цього року.

Leave a Comment