fbpx
Політика

Путін вважає греків корінним народом Криму

Президент Росії Володимир Путін вважає, що не тільки кримських татар можна вважати корінним народом півострова. Претендувати на статус корінного народу, в тому числі репресованого, можуть також греки. Про це глава РФ заявив на зустрічі з представниками громад кримських татар, під час якої його попросили законодавчо визнати кримськотатарський народ корінним.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

«Вони (греки) були там раніше нас з вами. Тому нам потрібно найуважнішим чином на все це подивитися. Якщо у вас є якісь побоювання в тому, що той указ, який був мною підписаний (про реабілітацію кримських татар), не є абсолютною гарантією того, що там всередині викладено, то можна подумати додатково про те, щоб таких побоювань не виникало. Я готовий разом з вами подумати», – заявив Володимир Путін.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Нагадаємо, в Криму самопроголошений в.о. глави Республіки Крим Сергій Аксьонов заборонив проводити масові заходи в День депортації кримськотатарського народу, який відзначається 18 травня, побоюючись можливих провокацій з боку «екстремістів».

Читайте також: