fbpx
Окупація Криму

Крим готовий платити більше за поставку води, – Константинов

Після анексії Криму Росією на півострові виникла глобальна проблема з постачанням води по Північно-Кримському каналу. Після офіційного пуску подачі води в Північно- Кримський канал українська влада чекала, що Крим укладе договори і почне платити за цю воду. Але цього не сталося, отже, і вода на півострів не подавалася у необхідних обсягах. В результаті сільськогосподарські угіддя в Криму опинилися під загрозою знищення. Щоб не допустити цього, кримські керівники заявили, що готові піти на поступки і переглянути ціну на поставляє воду.

«Питання ціни – це питання політичне. Ми готові дорожче платити, але ціна не повинна бути "золотою"», – заявив голова кримського парламенту Володимир Константинов на засіданні президії у середу, 14 травня.

Водночас член президії парламенту Криму Едіп Гафаров повідомив, що представники нещодавно сформованої з цього питання робочої групи побували в Херсоні і провели переговори з начальником управління Північно-Кримського каналу Олександром Романенком. Той назвав умови, за яких українська влада готова обговорювати далі питання подачі води до Криму.

Так, українська сторона наполягає на: по-перше, поверненні боргу за вже подану воду, по-друге, поверненні на материк техніки, яка залишилася на території Криму і використовувалася дирекцією Північно-Кримського каналу. По-третє, необхідно узгодити нову ціну на воду, що надходить по каналу в Крим.

Читайте також: