fbpx
Економіка

З 1 квітня змінилась база оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Зміни стосуються як юридичних, так і фізичних осіб – власників об’єктів житлової нерухомості.

 Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» внесено зміни до статті 265 «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» Податкового кодексу, які набрали чинності з 1 квітня 2014 року.

 Відповідно до змін у статті 265 Податкового кодексу слова «житлова площа» замінено словами «загальна площа», в результаті чого змінилася база оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, як для юридичних, так і фізичних осіб – власників об’єктів житлової нерухомості.

 З метою забезпечення однакового підходу до практичного застосування норм податкового законодавства Міндоходів Наказом від 25.04.14 № 263 затвердило Узагальнюючу податкову консультацію щодо оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

 Ознайомитись з роз’ясненням можна на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України: Головна > Законодавство > Податкове законодавство > Накази > Наказ Міндоходів від 25.04.14 № 263 « Про затвердження Узагальнюючої податкової консультації щодо оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки».

  За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: