fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Донбас знаходиться в напівізоляціі – мер Донецька

Останні дії сепаратистів призвели до того, що Донбас знаходиться в напівізольованому стані. Зокрема, деякі постачальники бояться привозити свої товари в Донецьку область. Таку думку під час інтерв’ю висловив міський голова Донецька Олександр Лук’янченко. Слова донецького чиновника передає агентство «ОстроВ».

«Є побоювання постачальників», – заявив мер.

За його словами, побоювання у постачальників викликають блокпости в Донецькій і Луганській областях. Саме тому, скаржиться Лук’янченко, область і знаходяться в «напівізольованому стані». Як розповів мер Донецька, нещодавно представники самопроголошеної «Донецької народної республіки» зупинили вантажні машини, які везли шини для донецьких тролейбусів з Дніпропетровської області. Зокрема, сепаратисти реквізували шини для будівництва своїх барикад.

«Ситуація дуже серйозна і складна», – додав Лук’янченко.

Після цього мер Донецька сказав, що більшість жителів міста могли не цілком розуміти, за що саме голосували в ході нелегітимного референдуму 11 травня.

«Я не зовсім впевнений, що більшість громадян розуміла, за що вони голосували», – підкреслив мер Донецька.

Міський голова сказав, що «референдум» можна вважати «протестним голосуванням проти політики Києва». Лук’янченко пояснив, що багато людей голосували проти існуючої системи. Мер Донецька запевнив, що «референдум» на Донбасі проходив поза правовим полем. За його словами, у керівництва країни немає бажання створити таке «правове поле».

За словами градоначальника, після проведення голосування «Донецької народної республіки» ситуація піде в «сторону врегулювання».

«У Києві повинні глибше подивитися на те, що зараз відбувається в Донбасі», – підсумував Олександр Лук’янченко.

Читайте також: