Референдум на сході України потрібно ігнорувати – глава МЗС Нідерландів

З боку Росії є позитивні слова, але немає позитивних дій в плані врегулювання кризи в Україні – глава МЗС Нідерландів.

  Міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс констатує, що з боку Росії в плані участі у врегулюванні кризи в Україні ЄС бачив "позитивні слова, але не бачив позитивних дій", однак вважає, що говорити про третю фазу санкцій на цьому етапі передчасно.

Таку позицію він озвучив в понеділок у Брюсселі перед початком засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

"Ми бачили позитивні слова, але ми не бачили позитивних дій. Заява президента (Росії Володимира Путіна – ІФ) про те, що референдум не повинен проводитися, була позитивним сигналом. Але те, що послідувало, не було вражаючим", – сказав Ф. Тіммерманс.

Разом з тим, глава МЗС Нідерландів вважає, що говорити про третю стадію санкцій на цьому етапі ще передчасно.

"Ми ще на другій фазі реакції, і ще є місце для того, щоб діяти. Я не думаю, що є необхідність розглядати третю стадію на цьому етапі", – упевнений він.

Related Post

При цьому Ф. Тіммерманс позитивно відповів на питання про прийняття рішення на цьому засіданні щодо розширення списку осіб, на які поширюється дія санкцій другого етапу.

Коментуючи так званий референдум в східній Україні, Ф. Тіммерманс заявив, що його потрібно "просто ігнорувати, так як він не вносить вкладу в пошук вирішення цього хаосу".

"Цей референдум не мав проводитися в справжній ситуації в Україні, він не відповідав фундаментальним принципам, і результат не є сюрпризом", – упевнений міністр закордонних справ Нідерландів. 

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment