fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У Донецькій і Луганській областях проходять «референдуми» про статус регіонів

Сепаратисти в східних регіонах України в неділю, 11 травня, проводять нелегітимний «референдум». На голосування сепаратисти виносять питання про визнання «державної самостійності» двох самопроголошених територіальних одиниць – «Донецької народної республіки» і «Луганської народної республіки». Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Раніше лідери самопроголошених республік заявляли, що жителі регіонів зможуть голосувати на «референдумі» з 8:00 до 22:00. Відзначимо, що для голосування сепаратисти використовують списки виборців, актуальних на 2012 рік.

За наявними даними, сьогоднішній «референдум» сепаратистів не буде остаточним. Зокрема, 18 травня в областях пройде другий «референдум». На другому «референдумі» сепаратисти піднімуть питання про приєднання самопроголошених республік до Російської Федерації.

Раніше проросійські активісти явочним порядком, а також застосовуючи силу, організовували виборчі дільниці для «референдуму» в місцях, в яких проходитиме голосування на виборах президента України. Зокрема, терористи захопили будівлі шкіл, вузів і райадміністрацій на сході. За словами сепаратистів, сьогоднішній «референдум» буде визнаний таким, що відбувся за будь-якої явки. Крім того, охорону виборчих дільниць будуть забезпечувати представники міліції та добровольці з «Самооборони».

Стало відомо, що станом на 9:20 ранку, в місті Луганську відкрилися три виборчі дільниці. Зокрема, дільниці знаходяться у Палаці культури імені Леніна, Російському драматичному театрі і ляльковому театрі. Варто відзначити, що біля входу в будівлю колишнього Обкому в Луганську чергує 5 автоматників.

«В основному, голосувати йдуть громадяни пенсійного та передпенсійного віку», – зазначають місцеві ЗМІ.

Читайте також: