fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У Ахметова просять відмовитися від бойових дій на сході України

Група «Метінвест» на своєму офіційному сайті оприлюднила звернення, в якому прокоментувала останні події в Маріуполі. Відзначимо, що контрольний пакет акцій в «Метінвесті» належить холдингу СКМ, підконтрольному українському бізнесменові Рінату Ахметову.

«Події в Маріуполі в черговий раз показали, що від бойових дій на території, де живуть мирні люди, перш за все, страждає населення. У місті пролилася кров. Зараз міське життя паралізоване, а міське господарство руйнується», – заявили в компанії.

Крім того, скаржаться у Ахметова, в Маріуполі була порушена і робота металургійних комбінатів. У «Метінвесті» відзначили, що комбінати не тільки забезпечують зарплатою маріупольців, але і є економічним фундаментом Донецької області та України.

«Для підтримки порядку в місті Маріуполі "Метінвест" спільно з муніципальною міліцією створює народні дружини», – підкреслили в компанії Ахметова.

Стало відомо, що в народні дружини увійдуть працівники металургійних комбінатів. Вже найближчим часом народні дружини почнуть патрулювання міста з метою захисту мирних громадян від злочинців і мародерів.

Після цього в групі «Метінвест» звернулися до керівництва Збройних сил України, закликавши відмовитися від практики ведення міських боїв із застосуванням важкої техніки. У Ахметова вважають, що українські військовослужбовці та інші озброєні особи повинні терміново покинути місто.

«Не вичерпані всі можливості для мирних переговорів. Влада може і повинна почути голос жителів Донбасу. Влада повинна забезпечити спокій і мир у містах, щоб люди могли спокійно жити», – підсумували в «Метінвесті».

Раніше повідомлялося, що на Донбасі почалася чергова активна фаза антитерористичної операції.

Читайте також: