fbpx
Новини світу

Спікер Конгресу США закликав до нових санкцій проти російських банків

Російські банківські установи повинні піддатися економічним санкціям через позицію Російської Федерації щодо України, а президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама повинен чинити тиск на наших партнерів у Європі, щоб вони підтримали його в цих санкціях, заявив глава палати представників Конгресу США республіканець Джон Бейнер в інтерв’ю американському телеканалу Fox News Channel.

«Потрібно піддати санкціям їх банківські установи. Я стурбований тим, що ми не надали достатнього тиску на європейців, щоб вони проводили політику більш жорстких санкцій проти Російської Федерації. Наші союзники в Європі дуже налякані», – передають його слова ЗМІ.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Відзначимо, напередодні президент Франції Франсуа Олланд і глава уряду Німеччини Ангела Меркель заявили, що готові ввести нові санкції щодо Москви в тому випадку, якщо президентські вибори в Україні, які призначені на 25 травня цього року, не відбудуться через їх умисний зрив.

У документі йдеться, що Париж і Берлін вважають «нелегітимним» проведення референдуму в східних областях України, який проводять сьогодні, 11 травня, в Луганській і Донецькій областях. Разом з тим Ангела Меркель і Франсуа Олланд підкреслили, що хочуть домогтися від Російської Федерації «видимого» відводу військ від українського кордону.

Читайте також: