fbpx
Ситуація на Південному Сході України

АТО в районі Краматорська, Слов’янська та Красного Лиману знаходиться на фінальній стадії, – Сергій Пашинський

Виконуючий обов’язки голови адміністрації президента України Сергій Пашинський заявляє, що антитерористична операція в районі міст Краматорська, Слов’янська та Красного Лиману в Донецькій області, що проводиться українськими силовиками, знаходиться на фінальній стадії. Про це в неділю, 11 травня 2014, повідомляють українські ЗМІ.

«У фінальній стадії перебуває антитерористична операція в районі Червоного Лиману, Слов’янська, Краматорська», – передають його слова представники ЗМІ.

Пашинський також зазначив, що в ході операції було знищено «багато сепаратистів», проте якої-небудь інформації про чисельність нейтралізованих озброєних осіб, які чинили опір українським силовикам, не назвав. 

В.о. голови адміністрації президента пояснив, що це була реакція на спроби озброєних осіб «перейти блокпости», які встановлені в районі даних міст силовиками. Правоохоронні органи та залучені до операції службовці Збройних сил України не зазнали втрат .

Відзначимо, раніше Сергій Пашинський зазначав, що всі озброєні люди в Краматорську і Слов’янську будуть затримані або знищені . «Ми не входимо в місто Слов’янськ, щоб не допустити жертв серед мирних жителів. Але операція продовжиться, і всі терористи в Краматорську і Слов’янську будуть захоплені або знищені», – заявив чиновник.

Нагадаємо, виконуючий обов’язки адміністрації президента України Сергій Пашинський також повідомив, що 7 травня цього року вночі в місті Маріуполі в будівлі міської ради були ліквідовані четверо сепаратистів. Згідно з його словами також було затримано 16 осіб. Він додав, що буде проведено досудове слідство, і до тих затриманих, хто не здійснював тяжких злочинів, буде застосований «досить гуманний запобіжний захід».

Читайте також: