«Ахметов нав’язує Україні свій сценарій», – Тимчук

Пропозиція компанії «Метінвест» про створення народних дружин в Маріуполі, припинення військової операції в Донбасі та відмову від застосування зброї є провокативною і незрозумілою. Таку думку в соціальній мережі Facebook висловив голова центру військово-політичних досліджень, член групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.

«Даний сценарій інакше як провокацією не назвати», – заявив Тимчук.

За його словами, у Рината Ахметова немає жодних законних прав, що дозволяють формувати «приватну армію». На думку Тимчука, буде некоректно порівнювати діяльність Ахметова з діяльністю керівників областей України. Втім, «Метінвест» почав формувати «незрозумілі народні дружини» в Маріуполі. Експерт зазначив, що такі дружини не мають ніякого юридичного статусу.

Related Post

Крім того, в «Метінвесті» виступають і за виведення «українських військових та інших озброєних осіб» з Маріуполя. Тимчук зазначив, що при цьому Ахметов підтримує повний контроль Маріуполя з боку «народних дружин». Експерт зізнався, що йому абсолютно незрозуміла заява групи «Метінвест» про те, що «народні дружини створюються разом з муніципальною міліцією».

«Про яку "муніципальну міліцію" йдеться? Про тих співробітниках МВС, які потурають терористам і є зрадниками? Яке вони мають право на створення збройних формувань, які не передбачені українським законодавством?» – дивується Тимчук.

В цілому ж, зазначив Тимчук, дана заяву «Метінвесту» є незрозумілою і провокативною.

«Ми бачимо, що Рінат Ахметов, як і інші олігархи Донбасу, нав’язують свій сценарій Україні. За цим сценарієм виникає дуже багато питань. У першу чергу, на предмет їх відповідності національним інтересам України», – підсумував Дмитро Тимчук.

Leave a Comment