fbpx
Політика

ЗМІ: Євросоюз може направити в Україну поліцейську місію

Як написали в суботу українські ЗМІ, в Україну може бути спрямована поліцейська місія Євросоюзу. Представники країн-членів ЄС можуть обговорити питання про можливість направлення в Україну місії в рамках Європейської політики безпеки і оборони, про це, нібито, повідомив високопоставлений європейський дипломат.

За словами європейського дипломата, питання про направлення місії обговорюватиметься в понеділок, 12 травня, на засіданні Комітету з питань політики та безпеки, а також на Раді закордонних справ ЄС.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

"Було декілька запитів від української влади про допомогу у сфері проведення реформ у сфері безпеки, а також про допомогу у сфері реформування поліції і системи правосуддя", – зазначив чиновник дипвідомства ЄС.

Він нагадав, що раніше на рівні міністрів закордонних справ Євросоюзу вже піднімалося питання про можливе направлення місії ЄС в Україну, і підкреслив, що на засіданні Комітету з питань політики та безпеки обговорюватиметься попередній звіт про те, наскільки така місія можлива і якими можуть бути її завдання і склад. "Але поки ще занадто рано говорити про якісь деталі", – додав дипломат.

Читайте також: