fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Сепаратисти стверджують, що президентських виборів на Донбасі не буде

В даний момент сепаратисти контролюють виборчі комітети на Донбасі. Саме тому президентських виборів на Донбасі не буде. Таку думку в суботу під час прес -конференції висловив Роман Лягін, керівник Центрвиборчкому самопроголошеної «Донецької народної республіки». Слова сепаратиста передає BBC Україна.

«Зараз ми контролюємо 22 територіальних виборчкоми до президентських виборів. Саме тому виборів на Донбасі не буде», – попередив Лягін. Прес-конференція пройшла в будівлі Донецької облдержадміністрації, яка була захоплена сепаратистами.

Після цього Роман Лягін розповів і про підготовку до проведення референдуму про статус Донецькій області. Сепаратисти призначили нелегітимний референдум на 11 травня 2014 року. Як стверджує Лягін, на Донбасі проросійських активістів підтримує міліція. Крім того, місцева влада не заважає сепаратистам готуватися до свого референдуму.

«Зараз у нас є повне порозуміння з владою, яка не заважає референдуму. Виборчі дільниці будуть в школах. Це стосується всіх міст у Донецькій області», – пояснив Лягін.

Читайте також: