fbpx
Економіка

Порошенко обговорив з Меркель вкладення інвестицій в Україну

Петро Порошенко обговорив «інвестиційне питання» з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Зокрема, український політик торкнувся питання інвестиційної діяльності компаній з Німеччини. Варто відзначити, що кандидат у президенти України Петро Порошенко провів зустріч з Ангелою Меркель ще 7 травня, в Берліні. Подробиці зустрічі Порошенко і Меркель в суботу передає видання Focus.

«Вкладення інвестицій було основною темою переговорів з канцлером Ангелою Меркель на цьому тижні в Берліні», – заявив Петро Порошенко.

Як вважає кандидат в президенти України, на сьогоднішній день однією з головних проблем на сході України є безробіття. Саме тому, впевнений бізнесмен, створення робочих місць на сході України буде сприяти поліпшенню ситуації у всьому регіоні.

Після цього Петро Порошенко закликав західні країни забезпечити проведення президентських виборів в Україні. Зокрема, бізнесмен запропонував направити в Україну більшу кількість спостерігачів. Крім того, впевнений Порошенко, Захід повинен взяти на себе посередницьку роль в рамках переговорів з Російською Федерацією.

«При цьому ми сподіваємося і на вплив, який зможе використовувати канцлер Німеччини Ангела Меркель», – додав бізнесмен.

Нагадаємо, що в рамках візиту до Берліна Петро Порошенко відвідав бундестаг, а також провів зустріч з Франком-Вальтером Штайнмайером, міністром закордонних справ Німеччини. Примітно, що після переговорів Ангели Меркель та Петра Порошенка не було організовано конференції. Справа в тому, що така конференція не передбачена за протоколом. У відомстві канцлера Німеччини вказали, що зустріч з бізнесменом абсолютно не означає підтримки Петра Порошенка як кандидата в президенти.

Додамо, що раніше Петро Порошенко зустрівся і з президентом Польщі.

Читайте також: