fbpx
Політика

Коновалюк представив у Вашингтоні свій план виходу України з кризи

Кандидат у президенти України Валерій Коновалюк на прес-конференції у Вашингтоні представив свій план врегулювання ситуації в Україні.

На його думку, головне завдання для України зараз – це переконати США і Росію рівновіддалитися від країни і не перетворювати Україну у військовий полігон для з’ясування своїх стосунків. Тільки таким чином українці отримають можливість самим вирішити свої внутрішні проблеми.

Ще одним важливим моментом на шляху до стабілізації обстановки могла б стати Мирна конференція з питань України, на якій розпочнеться будівництво фундаменту нового механізму реалізації Будапештського меморандуму.

«Останні події в країні показали, що Будапештський меморандум, підписаний двадцять років тому, не вартий навіть того паперу, на якому він надрукований, – зазначив політик у своєму виступі. – На жаль, країни-гаранти перетворили Україну в поле бою. Вони відверто провокують в нашій країні конфлікти, підтримують лояльні до них радикальні течії і розглядають Україну не як державу, а як "спірну територію"».

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Важливим кроком для виходу України з кризи має стати створення постійної робочої групи, що складається з представників США, Великобританії та Росії, які повинні стати посередниками у налагодженні мирного діалогу на сході країни. Політик закликав лідерів США, Великої Британії та Росії використовувати весь свій вплив в ООН, ОБСЄ та Раді Європи для того, щоб відкрити свої представництва в найгарячіших точках України, це сприятиме деескалації конфлікту і налагодженню діалогу між ворогуючими групами.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Після виборів президента і подолання кризи в країні Валерій Коновалюк пропонує провести Всеукраїнський референдум, який дозволить, на рівні Конституції, закріпити позаблоковий статус України.

"Це зніме градус напруженості в країні і дозволить людям безпосередньо брати участь у формуванні як внутрішньої, так і зовнішньої політики держави", – заявив Коновалюк в Вашингтоні.

Читайте також: