fbpx
Економіка

Мінфін США вважає санкції проти Росії ефективними

Санкції, які у Вашингтоні ввели проти Росії, були ретельно продумані. Крім того, такі санкції є ефективними. Йдеться про санкції, які пов’язані з подіями навколо України. Введення санкцій проти Росії прокоментував Джейкоб Лью, міністр фінансів США. Слова міністра передає агентство Bloomberg.

«Працюючи в тісній співпраці з міжнародними партнерами, ми готові ввести і більш серйозні санкції щодо Росії», – заявив глава Мінфіну США.

Міністр фінансів впевнений, що введені санкції мали значний вплив на стан економіки Росії. Джейкоб Лью розповів, що після введення санкцій ключові ринкові індикатори явно свідчать про те, що економіка Росії рухається «в поганому напрямку». Зокрема, ослаб російський рубль. Крім того, спостерігається і відтік капіталу з Російської Федерації, а фондовий ринок в РФ знизився.

Глава Мінфіну США пояснив, що головною метою введення подібних заходів є бажання змусити керівництво Росії змінити свою політику щодо України.

«Ми дали ясно зрозуміти, що якщо цього так і не відбудеться, то ми приймемо додаткові заходи», – підкреслив глава Мінфіну США.

Додамо, що у зв’язку з подіями в Україні офіційний Вашингтон 28 квітня 2014 року ввів нові санкції проти семи посадових осіб з Росії. Крім того, санкції торкнулися і 17 компаній з Росії. У США вирішили заморозити банківські активи, які перебувають під юрисдикцією Вашингтона. Також представникам «чорного списку» будуть відмовляти у видачі американських віз.

Ситуацію прокоментував Олександр Лукашевич, офіційний представник МЗС РФ. Дипломат заявив, що в Кремлі не залишать санкції без відповіді.

«Подібні недружні дії ми, зрозуміло, без відповіді не залишаємо», – заявив Лукашевич.

Читайте також: