fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Для проведення “референдуму” терористи готують збройне захоплення 80 шкіл

 Терористи готуються захопити 80 шкіл у Донецьку для проведення «референдуму» – ОДА.

  У Донецьку обласну державну адміністрацію надійшла інформація про підготовлювані 10 травня збройні захоплення навчальних закладів в Донецьку для проведення 11 травня «референдуму». Про це повідомляється на сайті ОДА.

"У Донецьку облдержадміністрацію з різних джерел надходить інформація про підготовлювані 10 травня 2014 збройні захоплення більше 80 навчальних закладів (шкіл) у всіх районах м. Донецька для проведення 11 травня 2014 року активістами "Донецької народної республіки" так званого «народного референдуму», – йдеться в повідомленні.

Донецька облдержадміністрація звертає увагу, що відповідно до чинного законодавства України, захоплення приміщень, споруд або інших об’єктів підприємств, установ, організацій є кримінальним злочином, за який передбачена кримінальна відповідальність (статті 294-295 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв УНІАН, Департамент освіти Донецької обласної державної адміністрації не давав дозволу на використання приміщень шкіл для проведення референдуму 11 травня.

6 квітня у Донецьку проросійські сепаратисти штурмом захопили будівлю облдержадміністрації, вимагаючи негайного скликання позачергової сесії облради і прийняття депутатами рішення про проведення в регіоні референдуму про приєднання до Росії. 7 квітня сепаратисти, що захопили будівлю оголосили про створення суверенної держави «Донецька республіка» і про намір провести 11 травня референдум про статус регіону. Офіційний Київ наполягає, що "референдум", який планують провести проросійські сепаратисти 11 травня, нелегітимний.

Джерело: УНІАН

Читайте також: