fbpx
Економіка

В ЄС попередньо домовилися розширити санкції проти Росії – джерело

Країни-члени Європейського союзу зуміли досягти попередньої домовленості в «російському питанні». Йдеться про розширення «чорного списку» щодо Російській Федерації. Зокрема, керівництво Євросоюзу збирається включити в «чорний список» нових фізичних осіб, а також ряд російських компаній. Таку інформацію в інтерв’ю розкрив співробітник Ради Євросоюзу.

Як стверджує чиновник з Ради ЄС, додаткові санкції Брюсселя щодо Кремля ще повинні схвалити глави 28 країн Євросоюзу. Очікується, що нові санкції проти Росії можуть схвалити вже на зустрічі 12 травня, яка пройде в Брюсселі.

Свої коментарі з даного питання висловив і Херман ван Ромпей, глава Європейської ради. Чиновник запевнив, що Європейський союз готовий посилити економічні санкції щодо Росії. Причиною для посилення санкцій стане «відсутність деескалації напруженості в Україні».

«Ми готові прийняти такі рішення, якщо буде потрібно», – заявив Херман ван Ромпей після завершення саміту ЄС – Японія.

Як пояснив ван Ромпей, в Європейській комісії продовжують підготовчу роботу, розробляючи пропозиції щодо нових торгово-економічних санкцій щодо Росії.

«За нашою оцінкою, уряд України вже зробив ряд кроків для виконання Женевських угод. За нашими ж оцінками, Російська Федерація не дотримується таких зобов’язань», – підсумував глава Ради ЄС.

Варто відзначити, що Херман ван Ромпей прокоментував і останню заяву президента Росії Володимира Путіна щодо України.

«Нещодавня заява президента Путіна сигналізує про готовність до деескалації ситуації. Йдеться про його заклик утриматися від проведення референдуму в східних регіонах і заяву про відведення російських військ від кордонів України», – пояснив глава Ради ЄС.

Читайте також: