fbpx
Політика

Сепаратистів фінансують деякі українські і російські політики, – РНБО

 У РНБО повідомили, що сепаратистів в Україні фінансує Вітренко.

   Фінансування сепаратистів в Україні здійснюється за сприяння громадських організацій і деяких політиків – і російських, і українських. Про це написала заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Вікторія Сюмар на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передає УНН.

 "Держфінмоніторингом України спільно з СБУ заблоковано фінансову операцію, пов’язану з перерахуванням коштів у сумі 8,10 млн рос. рублів (еквівалент 2,59 млн грн) з рахунку "Фонда поддержки и защиты прав соотечественников проживающих за рубежом" (Російська Федерація) на рахунок ВГЖО "Дар життя", – написала вона.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 За її словами, до "Фонда поддержки и защиты прав соотечественников проживающих за рубежом" прямий стосунок мають міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, його заступник Григорій Карасін, депутат Держдуми Аршба й інші російські посадовці. Водночас керівником ВГЖО "Дар життя" є Наталія Вітренко – лідер Прогресивної соціалістичної партії України, яка, до того ж, відразу після переказу коштів зробила декілька гучних заяв на підтримку сепаратистів, інформує Сюмар.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 "Це і є "корінь зла": коли українські "громадські структури" чи політиків так легко купують за серйозні гроші де-факто структури російської влади", – резюмувала В.Сюмар.

 Джерело: УНН

Читайте також: