fbpx
Політика

Переговори з РФ можна починати лише за певних умов – Тимошенко

 Кандидат у президенти України від партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що президент Росії Володимир Путін повинен повернути мир і спокій в Європу.

«Путіну потрібно не заяви робити, не документи підписувати, а потім їх не виконувати. Путіну нарешті треба зробити те, що повинен зробити лідер 21 століття – це повернути в Європу мир, тому що мир потрібен не тільки Україні, мир потрібен європейському континенту, мир потрібен всьому людству. Путін сьогодні є порушником миру», – підкреслила вона.

Як зазначила Юлія Тимошенко, всі вже втомилися від агресії і тероризму, за якими стоїть Кремль, проте в разі їх продовження українці повинні захищатися.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За її словами, вона, як ніхто інший, виступає за мир і спокій, щоб на Півдні і Сході більше не було терористів і зіткнень.

Щодо Путіна, то, як сказала Юлія Тимошенко, він лише робить заяви, але при цьому не робить ніяких реальних кроків для того, щоб покласти край розпочатій проти України агресії. Також вона вважає, що поспішати з переговорами з Росією поки що не варто. Юлія Тимошенко переконана, що починати переговорний процес можна лише за певних умов.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Перше – звільнення всіх без винятку заручників, яких спецслужби Росії тримають на території України, друга – розблокування адміністративних приміщень, і третє – це відведення російських військ від кордонів України», – сказала екс-прем’єр.

За словами Тимошенко, тільки після виконання даних умов можна починати переговори і то, тільки в присутності представників США і Євросоюзу.

Читайте також: