fbpx
Політика

Дмитро Пєсков: «Кремль чекає відповіді про перенесення референдуму після народного сходу в Донецьку»

Прес-секретар російського президента Пєсков повідомив, що представники Народного ополчення Донецької та Луганської областей поки не дали Москві відповіді на пропозицію президента Володимира Путіна перенести референдум.

За словами Пєскова, Кремль чекає рішення народного сходу. «Ми будемо чекати результатів народного сходу в Донецьку», – заявив Пєсков.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Путін заявив, що Москва просить прихильників федералізації України перенести запланований на 11 травня референдум на пізніший термін для того, щоб створити для нього умови.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

З цього приводу співголова президії Донецької народної республіки Денис Пушілін повідомив, що він з повагою ставиться до прохання Володимира Путіна і не виключає перенесення референдуму. Однак остаточне рішення, за словами Пушіліна, повинна прийняти народна рада.

У зв’язку з цим було вирішено в четвер о 13:00 за московським часом провести в Донецьку і Луганську народні ради, в ході яких і будуть обговорені пропозиції глави російської держави.

Читайте також: