fbpx
Політика

Яценюк гарантує захист прав російськомовних громадян

Прем’єр -міністр України Арсеній Яценюк на виїзному засіданні уряду в Харкові підняв мовне питання. Він пообіцяв і надалі захищати інтереси російськомовного населення країни, а якщо необхідно буде – закріпити спеціальний статус мови нацменшин в Основному законі України, передає «Інтерфакс-Україна».

«Ми захищаємо, і будемо захищати права російськомовного населення, і чинний закон, який надає російській мові статус регіональної, сьогодні працює в Україні. Якщо необхідно впровадити спеціальний статус російської мови і мови національних меншин в конституційних актах, я думаю, що це має бути предметом загальної дискусії і прийняття рішень», – зазначив Арсеній Яценюк.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

У той же час глава уряду вважає, що права громадян не можна зачіпати ні за яких обставини і якщо люди вимагають зміни системи влади, значить ці реформи необхідно проводити якомога швидше. Але тут повинні сказати своє слово і представники міжнародного співтовариства.

«У рамках нашого діалогу ми повинні в найкоротший термін подати до Венеціанської комісії проект Конституції. Навіть якщо там будуть певні відмінності у позиціях різних політичних сил, вважаю, що такий проект з таблицею відмінностей необхідно відправляти нашим європейським партнерам для отримання їх бачення і подальшого завершення конституційної реформи в Україні, яку сьогодні вимагають люди», – сказав Арсеній Яценюк.

Читайте також: