fbpx
Політика

Вибори президента України. «Національні дебати» проведуть двома мовами

Генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія повідомив, що проект "Національні дебати", в рамках якого на Першому національному телеканалі дискутуватимуть кандидати на пост президента України, буде вестися  двома мовами.

"Мій сомодератор на цих дебатах Інна Москвіна прекрасно володіє українською мовою, тому вона буде спілкуватися нею, я буду говорити в студії російською", – зазначив Зураб Аласанія. Він також повідомив, що ці дебати будуть транслюватися в прямому ефірі Першого національного о 19:30 по п’ятницях, суботах і неділях, і триватимуть півтори години.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

На кожен випуск програми будуть запрошуватися по три кандидати в президенти, які матимуть строгий часовий регламент для своїх відповідей.

"Кожному учаснику на відповіді на одне питання відводиться півтори хвилини. Таким чином, один кандидат протягом ефіру буде мати можливість говорити близько 24 хвилин. Ми, як модератори, будемо чітко відслідковувати, чи відповів політик на поставлене запитання, і зможемо після завершення його промови констатувати: "Я вважаю, що ви не дали відповідь на це питання"", – зазначив Аласанія.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Організатори заходу не виключають, що на ефіри будуть запрошені і представники ОБСЄ, які спостерігають за виборчим процесом в Україні.

Читайте також: