fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Верховна Рада хоче розслідувати трагедію в Одесі – «Батьківщина»

У Верховній Раді України готові створити тимчасову слідчу комісію, яка займеться розслідуванням трагедії в Одесі. Нагадаємо, що 2 травня в Одесі відбулися масові зіткнення, які закінчилися пожежею у Будинку профспілок. Таку інформацію висловила Олександра Кужель, народний депутат України від фракції «Батьківщина». Слова Кужель передає РБК-Україна.

«Питання щодо створення тимчасової комісії з розслідування обставин трагедії в Будинку профспілок в Одесі не піднімалося "Партією регіонів" на закритому засіданні парламенту», – заявила Олександра Кужель.

Втім, якщо депутати «Партії регіонів» наполягатимуть на створенні слідчої комісії, то у Верховної Ради «з цим не буде проблем». Кужель запевнила, що в «Батьківщині» готові підтримати створення тимчасової слідчої комісії.

«Ми як ніхто зацікавлені в розслідуванні того, що дійсно відбулося в Одесі», – підкреслила депутат «Батьківщини».

На думку Кужель, потрібно встановити, що саме сталося в Будинку профспілок. Після цього народний депутат сказала, що у вівторок уряд України заявив про те, що ізраїльські фахівці зі спецслужб і ФБР нададуть Києву допомогу в розслідуванні трагедії в Будинку профспілок.

Кужель пояснила, що в даний момент виникає багато питань, що конкретно сталося в одеському Будинку профспілок.

«Про це свідчить характер того, як саме падали жертви, чому у них тільки обгорілі обличчя, а не згорів і вовняний одяг. Є багато питань. На них повинні відповісти фахівці», – підсумувала Кужель.

Раніше повідомлялося, що 2 травня в Одесі оголосили Днем пам’яті за загиблими. Щорічно в цей день на будинках підприємств, установ, організацій та житлових будинках міста, будуть приспущені прапор України і прапор Одеси з траурними стрічками.

Читайте також: