fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У РФ вважають, що Корчинський керував бандою в Чечні

Слідчий комітет Російської Федерації встановив, що лідер політичної партії «Братство» Дмитро Корчинський керував бандитським формуванням у Чечні. Крім того, лідер ВО «Свобода», кандидат у президенти України Олег Тягнибок входив до складу цієї банди. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Слідчого комітету РФ.

За наявними даними, головне слідче управління СК Російської Федерації у Північно-Кавказькому окрузі порушило кримінальну справу проти деяких громадян України, які складалися в УНА -УНСО. Зокрема, кримінальні справи порушили проти Ігоря Мазура, Дмитра Корчинського, Валерія Бобровича, Олега та Андрія Тягнибоків, Володимира Мамалиги, Дмитра Яроша та інших осіб. Всі зазначені особи підозрюються Кремлем у скоєнні злочинів, які передбачені частинами 1-й і 2-й статті 209-й КК Росії. Всім особам інкримінують «Створення стійкої озброєної банди з метою нападу на громадян». Крім того, українців звинувачують у керівництві такою бандою та участі в нападах.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

«Під час розслідування кримінальної справи було отримано інформацію про організацію банди з представників УНА-УНСО і їх участь у бойових діях проти російських сил на стороні чеченських сепаратистів з 1994 по 1995 роки», – сказано у зверненні відомства.

Крім того, Слідчий комітет РФ прийняв рішення з’єднати всі зазначені кримінальні справи в одне провадження. Проводити розслідування будуть фахівці з головного слідчого управління СК Російської Федерації по Північно-Кавказькому округу.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Раніше повідомлялося, що СК РФ продовжив термін розслідування у кримінальній справі щодо Дмитра Яроша. Також Слідчий комітет Російської Федерації заочно пред’явив Дмитру Ярошу звинувачення за публічні заклики до здійснення терористичної та екстремістської діяльності, здійснені з використанням засобів масової інформації.

Читайте також: