fbpx
Право

У Москві за підготовку до захоплення влади судитимуть членів “Хізб ут-Тахрір”

У московській міській прокуратурі повідомили, що вже затверджено обвинувальний висновок щодо 37-річного Азізбека Інамова, 40-річного Шаміля Ісмаїлова, 34-річного Сайпули Курбанова і 38 -річного Зікруллохона Рахмонходжаева, які є членами організації "Партія ісламського визволення" ("Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі").

Як відомо, діяльність цієї організації визнана терористичною і заборонена на території Росії. Найближчими днями в московському суді судитимуть групу радикалів-ісламістів, обвинувачених у підготовці до захоплення влади в Росії та інших злочинах екстремістського характеру.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За словами представника столичної прокуратури, слідство припускає, що члени організації готувалися до насильницького захоплення влади і насильницької зміни конституційного ладу в Росії і організовували діяльність осередків для координації дій учасників.

Члени групи звинувачуються в участі в забороненій організації, приготуванні до насильницької зміни конституційного ладу, а також залучення осіб в дії, спрямовані на насильницьке захоплення влади і незаконне придбання і зберігання боєприпасів та вибухівки. За такі діяння фігурантам справи може загрожувати до 20 років позбавлення волі.

Читайте також: