fbpx
Політика

Верховна Рада відмовилася проводити референдум 25 травня

Верховна Рада на закритому засіданні не підтримала проект урядового закону № 4801 «Про проведення всеукраїнського консультативного опитування 25 травня 2014 року». За відповідне рішення проголосувало лише 154 нардепи при 226 необхідних. Про це у своєму блозі повідомив нардеп від «Батьківщини» Олександр Бригинець.

Варто відзначити, що законопроектом пропонувалося забезпечити проведення всеукраїнського консультативного опитування 25 травня 2014 року паралельно з позачерговими виборами президента України. Разом з тим передбачалося тільки виділення коштів на опитування, а питання, що виносяться на нього, повинен був визначити сам парламент.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Щодо правових наслідків проведення всеукраїнського консультативного опитування проектом закону визначено, що всеукраїнське опитування має дорадчий характер, а думка більшості учасників опитування, що взяли участь в голосуванні, щодо винесеного на опитування питання, розглядається і враховується при прийнятті рішень органами державної влади», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Напередодні прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомляв, що на всеукраїнському референдумі варто було б підняти питання про єдність країни, територіальної цілісності держави і децентралізації влади.

Читайте також: