fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

В Україну продовжують проникати російські диверсанти – Тимчук

 Коментуючи інформацію про те, що в районі міста Антрацит були помічені вантажні автомобілі з екстремістами під російськими прапорами, представник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук повідомив, що після цього було вжито заходів щодо посилення охорони державного кордону із залученням додаткових сил Держприкордонслужби, СБУ та Збройних сил України.

«Фактів перетину кордону колоною автотранспорту з групами громадян зафіксовано не було. Щодо даноъ ситуації зараз працюють спецслужби і правоохоронці. Не виключається версія проведення даної акції екстремістами Донбасу з імітуванням «прориву через кордон» екстремістів з Росії», – розповів він.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Також Дмитро Тимчук повідомив про те, що за наявними у них даними, за останні три доби з території Придністров’я на територію України було перекинуто близько 250 «туристів Путіна» і диверсантів, завдання яких полягає в дестабілізації ситуації в південних регіонах.

«Пік дестабілізації намічений на 9 травня», – додав він.

За його словами, зараз спецслужби працюють над нейтралізацією даних груп екстремістів.

Крім того, Дмитро Тимчук вказав і на те, що продовжують прибувати екстремісти з Криму в Одеську область.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

«Оскільки силами Держприкордонслужби України на адміністративному кордоні АРК забезпечений жорсткий контроль громадян, що в’їжджають на материк, диверсанти і провокатори змінили тактику. Вони, будучи громадянами України, що проживають у Криму та завербовані російськими спецслужбами, в’їжджають на материк поодинці або невеликими групами під виглядом звичайних громадян. Діючи в тісній координації з місцевими сепаратистами, зброю отримують на місці», – розповів Тимчук.

При цьому він зазначив, що українські спецслужби працюють також над нейтралізацією і цих груп.

Читайте також: