Мартін Шульц: «Про дальше співробітництво України з ЄС варто говорити з новим президентом»

Голова Європарламенту Мартін Шульц привітав звільнення військових спостерігачів ОБСЄ, які перебували в полоні у східних регіонах України. Однак загальну ситуацію в Україні Шульц оцінив як таку, що "досі викликає велике занепокоєння".

Голова Європарламенту підтримав ініціативу міністра закордонних справ Німеччини Франка- Вальтера Штайнмайера про проведення в Женеві другої міжнародної конференції для пошуку шляхів подолання української кризи.

Related Post

Крім того, Мартін Шульц висловив готовність допомогти в межах можливостей в організації такого заходу. За його словами, поки не йдеться про відправку Об’єднаних миротворчих сил ЄС в Україну. На питання журналістів, чи існує така можливість, Мартін Шульц заявив, що "перед тим як почати обговорювати такий варіант, треба спробувати знову посадити всіх учасників конфлікту за стіл переговорів".

На думку голови Європарламенту, поки ще не вичерпані всі можливості дипломатії. У ході майбутньої повторної зустрічі в Женеві, на думку Шульца, необхідно з’ясувати, "чи є ще такі загальні інтереси України, ЄС і Росії, узгодження яких здатне призвести до зняття напруженості".

Він зазначив, що "був би радий, якщо 25 травня буде проведено вільні і чесні президентські вибори в Україні". "І ось тоді з главою держави, який отримав новий мандат довіри, ми могли б достатньо швидко почати переговори про подальші – слідом за асоціацією і зоною вільної торгівлі – кроки розвитку нашої співпраці", – сказав Шульц.

Leave a Comment