У Бішкеку 5 травня пройшла акція проти вступу Киргизстану до Митного союзу

У Киргизстані масові протести проти вступу до Митного союзу.

    У Бішкеку 5 травня пройшла акція проти вступу Киргизстану в Митний союз під назвою "За вільний Киргизстан! Проти Митного союзу", повідомляє УНН з посиланням на Еспрессо.тв. Організаторами акції виступили декілька партій і цивільні активісти, повідомляє Tushtuk.kg.

 "Ми спеціально зібралися в день Конституції, оскільки в Основному документі прописано, що необхідно зберегти незалежність нашої країни. Це вважається нашою головною цінністю. Нас примушують вступити у Митний союз. Проте ті країни, які вступили в нього, повідомляють, що вони втрачають економічну і політичну незалежність", – заявила організатор акції Гульзада Медралієва.

 Екс-голова громадської наглядової ради при Міністерстві фінансів Азамат Акелеєв підкреслив, що згідно з дослідженнями, вступ у МС позначиться на цінах. "Приміром, ціни на автомобілі зростуть на 20%. Це вплине на життя громадян негативно. Останнім часом економіка Росії "хитається". Приміром, минулого року зростання в економіці становило 1%. Це все може вплинути на нашу економіку негативно", – сказав експерт.

Related Post

 Раніше прем’єр-міністр Киргизстану Джоомарт Оторбаєв заявив, що розробку "дорожньої карти" щодо вступу в Митний союз практично завершено.

 Джерело: УНН

Leave a Comment