fbpx
Новини світу

МЗС Росії підготувало «Білу книгу» з фактами порушень прав людини в Україні

На офіційному сайті російського зовнішньополітичного відомства з’явилося повідомлення про те, що уповноваженим МЗС Росії з питань прав людини, демократії та верховенства права підготовлена ​​так звана «Біла книга». Відзначається, що «Біла книга» підготовлена ​​російською та англійською мовами, а в ній викладені факти порушень прав людини в Україні. Крім того, в «Білій книзі» вказані факти порушень принципу верховенства права.

Читайте також:  Угорський уряд не прийняв делегацію сенаторів США, яка приїхала у Будапешт з ним на зустріч

Повідомляється, що викладені факти стосуються періоду часу кінця листопада 2013 року до кінця березня поточного року. «Біла книга» була підготовлена ​​на основі матеріалів російських, українських, а також західних засобів масової інформації. Крім того, були враховані висловлювання представників української влади, а також свідчення очевидців.

Основним завданням «Білої книги», як зазначається в повідомленні на офіційному сайті МЗС Росії, є загострення «на цих фактах уваги міжнародного співтовариства і ключових міжнародних структур у сфері прав людини, а також профільних неурядових організацій, які поки не виявили належної і неупередженої уваги до питання виявлення та притягнення до відповідальності винних у вказаних порушеннях».

Читайте також:  Чехія знайшла для України 800 тисяч снарядів, але потребує фінансування

Відзначимо, що представники української влади неодноразово заявляли про причетність саме Російської Федерації до дестабілізації ситуації в Україні.

Читайте також: