fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Аваков розповів про хід АТО на Сході

 Як повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, в ході антитерористичної операції на Сході силовики не штурмують житлові квартали і намагаються уникнути жертв серед мирного населення. При цьому він зазначив, що це істотно стримує темпи проведення АТО.

«Ми пов’язані по руках і ногах тим, що навколо мирне населення. Хтось підтримує нас, хтось не підтримує – це неважливо: українські військові не можуть стріляти по мирному населенню», – підкреслив Арсен Аваков.

У той же час, за словами міністра, противник активно користується цим обмеженням – терористи ховаються за мирними громадянами і стріляють з житлових кварталів.

«Ми не можемо просто взяти і вирубати цю посадку шаленим вогнем, тому що там стоять мирні будинки», – сказав Арсен Аваков.

Також глава МВС звернувся до журналістів, закликавши тих не спекулювати на тему АТО, нагадавши, що українську армію розвалювали роками, і зараз в країні немає ні нормальних збройних сил, ні адекватних спецпідрозділів.

«Те, що зараз відбувається, – це бойове злагодження, перше за останні роки. Ми бачимо, хто є хто: хто імітатор, а хто дійсно не боїться. Я звертаюся до всіх і до політиків, і до журналістів, до тих моїх колег, хто в Києві, хто на місцях: це складна ситуація, з якої потрібно вибиратися. Давайте менше навколо цього грати в ігри і більше кожен на своєму місці робити те, що повинен», – підсумував Арсен Аваков.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: