fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Кілька сотень одеситів зібралися біля Будинку профспілок

 В Одесі біля Будинку профспілок, де 2 травня загинули люди, зібралося кілька сотень людей.

 Як передає кореспондент УНІАН, до будівлі на Куликовому полі принесли багато квітів, які кладуть на землю і на ганок будівлі.

Деякі плачуть, дуже багато агресивно налаштованих. Міліції на Куликовому полі практично немає, всі бажаючі можуть увійти в обгорілу 5-поверхову будівлю, що більшість і робить. Вони піднімаються сходами на всі поверхи, кладуть квіти, плачуть, обурюються, звинувачують в трагедії Євромайдан. Деякі чоловіки і жінки періодично голосно вигукують різні фрази – як погрози на адресу проукраїнських громадян, так і з приводу загибелі людей, – що ще більше підвищує рівень агресії. Українським журналістам доводиться відходити в бік, деякі йдуть зовсім. Їм погрожують, кажучи, що вони «всі брешуть».

На Куликовому полі безперешкодно працюють 4 знімальні групи російських каналів.

Як повідомляв УНІАН, 2 травня в Одесі відбулися зіткнення між сепаратистами, озброєними вогнепальною зброєю, і проукраїнськими активістами. Загинули кілька активістів. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, до табору проросійськи налаштованих громадян і підпалили намети. У розташованому на Куликовому полі Будинку профспілок, в якому було багато людей, почалася пожежа. За останніми даними, в Одесі після зіткнень 2 травня в лікарні звернулися 214 осіб, з них 27 – у дуже важкому стані. Загинули 46 осіб.

В СБУ повідомили, що зіткнення і заворушення в Одесі за участю представників незаконних військових формувань координувалися з території невизнаного Придністров’я диверсійними групами з РФ. За інформацією ГУ МВС України в Одеській області, затримано більше 130 осіб, які брали участь у заворушеннях, відкрито 10 кримінальних справ.

Джерело: УНІАН

Читайте також: