fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Тимошенко: Кремль намагається реалізувати «югославський сценарій» в Україні

Російська Федерація шляхом дестабілізації ситуації в східних регіонах планує реалізувати в Україні «югославський сценарій». Таку думку висловив кандидат в президенти України, лідер політичної партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко. Ситуацію на сході України Юлія Тимошенко прокоментувала після зустрічі з керівниками Одеської області. Слова Тимошенко передає прес -служба «Батьківщини».

«Зараз Російська Федерація намагається розгорнути так званий югославський варіант в Україні, а також почати розправу з людьми на основі терористичних актів», – заявила екс-прем’єр-міністр.

Тимошенко вважає, що в Кремлі збираються без «фактичного оголошення війни» перевести протистояння в інший формат. Зокрема, в Кремлі хочуть влаштувати протистояння двох частин українського народу. За її словами, інформація про події в Одесі не відповідає дійсності. Зокрема, в зіткненнях винна тільки Російська Федерація.

Лідер ВО «Батьківщина» впевнена, що вчорашні сутички в Одесі були ініційовані російськими спецслужбами.

«Люди, які напали на цивільну та мирну колону людей, були одягнені в ту ж уніформу, в яку були одягнені терористи зі східних областей, в яких Росія хоче дестабілізувати наше життя», – розповіла Тимошенко.

Крім того, нападники в Одесі були озброєні автоматичною зброєю. Крім того, невідомі використовували зброю в перші ж хвилини зіткнення з мітингувальниками. У підсумку загинуло 7 осіб.

«Загинуло семеро мирних людей, які просто виступали за єдність України, виступали проти війни і проти окупації», – додала Тимошенко.

Після цього Тимошенко висловила впевненість у тому, що Україна проведе президентські вибори 25 травня, а також не допустить війни.

В СБУ повідомили, що зіткнення в Одесі профінансували Арбузов і Клименко.

Читайте також: