fbpx
Політика

«Ми не можемо допомогти, коли Україна так пасивно ставиться до своєї безпеки», – чеський міністр

Міністр оборони Чехії Мартін Стропніцкій вчора, 1 травня, побував з робочим візитом у Сполучених Штатах Америки, де прокоментував все, що відбувається на території України. За словами чеського міністра, Захід не може допомогти Україні, якщо вона надто пасивно ставитиметься до своєї безпеки, як це відбувається на даний момент. Слова міністра наводить «Ліга».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Можливостей бути скрізь і залагоджувати все у нас просто немає. Більш того, вкрай складно чимось допомогти, якщо країна, у якої проблеми з безпекою, до цих проблем ставиться пасивно», – прокоментував ситуацію Мартін Стропніцкій у Вашингтоні. Чеський міністр також підкреслив, що криза в Україні, окупація Криму Російською Федерацією змушують весь світ переглянути ставлення до оборонних структур, зокрема це стосується НАТО.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Як повідомлялося раніше, чеський міністр оборони заявляв, що його держава не підтримує будь-яке втручання НАТО в ситуацію в Україні, Також варто додати, що погляди і позиції держав північної і південної Європи на цю проблему постійно різняться.

Читайте також: