fbpx
Право

У Санкт-Петербурзі марширують під гімн України

Сьогодні в центральній частині Санкт-Петербурга проходить мітинг російської опозиції. Стало відомо, що над Невським проспектом звучать пісні «Воплів Відоплясова» і «Океану Ельзи». Про це повідомляє агентство «Невські Новини».

За наявними даними, ходу в центральній частині Санкт-Петербурга проводять опозиційні демократи Росії. Сам мітинг був заявлений як «антивоєнний марш». Хода стартувала в 12:30 за київським часом. Учасники мітингу зібралися на Ліговському проспекті, після чого пройшлися по Садовій вулиці і Невському проспекту. «Антивоєнна хода» завершиться загальним мітингом на Марсовому Полі.

Колону мітингувальників очолюють представники політичної партії «Яблуко». Слідом за ними йдуть представники «Демократичного Петербурга». Додамо, що на чолі колони розташувалася машина зі спеціальною музичною платформою. Саме з цієї платформи і звучить українська музика. На мітингу вже прозвучали пісні «Океану Ельзи» і «Воплів Відоплясова». Крім того, в центрі міста пролунав і гімн України.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Раніше повідомлялося, що в Одесі та Донецьку мітингують проросійські активісти. Як стало відомо, першотравнева хода в Одесі стартувала від будівлі Оперного театру. За наявними даними, у першотравневій демонстрації бере участь близько 1-2 тисячі осіб. Серед гасел, які викрикують в Одесі учасники мітингу, були чутні наступні: «Росія! Росія! Європа – це зло», «Спасибі дідові за перемогу», «Солідарність!» і «Один за всіх і всі за одного».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

У Донецьку приблизно від пам’ятника Тарасу Шевченку в бік площі Леніна рушила колона комуністів. Зокрема, мітинг комуністів також приурочений до Дня солідарності трудящих. У донецькій ході бере участь близько 100 осіб.

Додамо, що сьогодні в Москві представники «Справедливої ​​Росії» проводять першотравневу ходу.

Читайте також: