fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Штурмова спецоперація на південному сході України може призвести до катастрофічних наслідків, – МЗС РФ

 У російських засобах масової інформації з’явилися повідомлення про те, що в п’ятницю, 2 травня, планується штурм об’єктів, а також блокпостів, які знаходяться під контролем протестувальників на південному сході України. Така інформація прозвучала у випуску новин на телеканалі «Росія – 24» з посиланням на «РИА-Новости».

Інформацію про можливу штурмову операцію прокоментували в російському зовнішньополітичному відомстві. На офіційному сайті МЗС Російської Федерації наводиться повідомлення, в якому сказано, що в Москві вкрай стурбовані появою в засобах масової інформації повідомлень «про намір київського режиму здійснити штурмову спецоперацію в південно-східних районах країни, та ще із залученням загонів ультранаціоналістичного «Правого сектора»».

«Подібні безвідповідальні і агресивні дії нинішнього «українського уряду» – будь вони реалізовані – здатні привести до катастрофічних наслідків», – наголошується в повідомленні МЗС Росії.

У російському зовнішньополітичному відомстві вважають, що «каральні заходи проти власного народу свідчили б про нездатність київського керівництва виконувати взяті ним зобов’язання за Женевськими домовленостями від 17 квітня ц.р. на користь якнайшвидшого припинення будь-якого насильства і запуску широкого загальнонаціонального діалогу за участю всіх регіонів і політичних сил».

У МЗС Росії звернулися з закликом до Києва, а також до США та ЄС, що підписали Женевські домовленості «не здійснювати злочинних помилок, тверезо оцінити всю тяжкість можливих наслідків за використання сили проти українського народу».

Читайте також: