Влада Слов’янська схвалила друк бюлетенів для “референдуму”

Міськрада Слов’янська доручила протягом тижня віддрукувати бюлетені для "референдуму".

 Сесія міськради Слов’янська схвалила друк бюлетенів для "референдуму щодо долі регіону", повідомили РІА «Новости» в прес-службі міськради. Бюлетені повинні бути надруковані "не пізніше 6 травня". У них буде всього одне питання, на яке можна буде відповісти "так" або "ні": "Чи підтримуєте ви акт про державну самостійність Донецької народної республіки?".

Як очікується, "референдум про статус регіону", проголошений "Тимчасовим урядом Донецької народної республіки", пройде 11 травня. Нагадаємо, в Україні немає закону про місцеві референдуми.

Як повідомляв УНІАН, після анексії Криму РФ не полишила спроб дестабілізувати ситуацію в Україні. У квітні проросійські озброєні бойовики захопили адмінбудівлі в ряді міст Донецької області. Вони викрадають, катують і вбивають людей, беруть заручників.

Related Post

За даними СБУ на 28 квітня, в полоні у терористів в Слов’янську перебувають близько 40 осіб. Так, 25 квітня в Слов’янську терористи захопили автобус, в якому знаходилися 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних сил України і водій. За даними Міноборони Німеччини, у складі неозброєної місії, затриманої в Слов’янську, – три військові спостерігачі з Німеччини, один німецький військовий перекладач і чотири військові спостерігачі з Данії, Чехії, Польщі та Швеції. Бойовики заявили про намір обміняти їх «на наших полонених, зокрема, на (заарештованого «народного губернатора» Донецька) Павла Губарєва». 27 квітня терористи звільнили одного з восьми захоплених інспекторів ОБСЄ.

Джерело: УНІАН

Leave a Comment