fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Влада Слов’янська схвалила друк бюлетенів для “референдуму”

Міськрада Слов’янська доручила протягом тижня віддрукувати бюлетені для "референдуму".

 Сесія міськради Слов’янська схвалила друк бюлетенів для "референдуму щодо долі регіону", повідомили РІА «Новости» в прес-службі міськради. Бюлетені повинні бути надруковані "не пізніше 6 травня". У них буде всього одне питання, на яке можна буде відповісти "так" або "ні": "Чи підтримуєте ви акт про державну самостійність Донецької народної республіки?".

Як очікується, "референдум про статус регіону", проголошений "Тимчасовим урядом Донецької народної республіки", пройде 11 травня. Нагадаємо, в Україні немає закону про місцеві референдуми.

Як повідомляв УНІАН, після анексії Криму РФ не полишила спроб дестабілізувати ситуацію в Україні. У квітні проросійські озброєні бойовики захопили адмінбудівлі в ряді міст Донецької області. Вони викрадають, катують і вбивають людей, беруть заручників.

За даними СБУ на 28 квітня, в полоні у терористів в Слов’янську перебувають близько 40 осіб. Так, 25 квітня в Слов’янську терористи захопили автобус, в якому знаходилися 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних сил України і водій. За даними Міноборони Німеччини, у складі неозброєної місії, затриманої в Слов’янську, – три військові спостерігачі з Німеччини, один німецький військовий перекладач і чотири військові спостерігачі з Данії, Чехії, Польщі та Швеції. Бойовики заявили про намір обміняти їх «на наших полонених, зокрема, на (заарештованого «народного губернатора» Донецька) Павла Губарєва». 27 квітня терористи звільнили одного з восьми захоплених інспекторів ОБСЄ.

Джерело: УНІАН

Читайте також: