fbpx
Політика

Захоплення представників ОБСЄ в Слов’янську. РФ в черговий раз показує свою підтримку терористів, – Яценюк

Яценюк: Захоплення представників ОБСЄ в Слов’янську свідчить про підтримку Росією дій терористів.

  Прем’єр -міністр України Арсеній Яценюк називає неприпустимим захоплення бойовиками військових інспекторів ОБСЄ в місті Слов’янську Донецької області.

"Це неприпустимо", – сказав А.Яценюк журналістам у Римі в суботу, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів.

"Це ще один доказ, що так звані мирні протестувальники з російськими паспортами є реальними терористами", – додав він.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

А. Яценюк підкреслив, що Росія не засудила дії тих, хто захопив представників ОБСЄ. "Це чіткий знак, що Росія підтримує цих бандитів і злочинців, які залякують мирне населення, стріляють у місцеве населення і солдатів і тероризують не тільки Україну, а й всю Європу – за допомогою сил, очолюваних Росією", – заявив він.

Прем’єр-міністр в черговий раз зажадав від РФ виконання її міжнародних зобов’язань, а також відкликати свої сили безпеки.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

"Вимагаємо від Російської Федерації виконувати міжнародні зобов’язання і всі двосторонні і багатосторонні угоди, в тому числі і Женевські угоди. Вимагаємо від Росії відкликати свої сили безпеки, не провокувати і не підтримувати очолюваних Росією терористів, що перебувають на території східної України. Ми вимагаємо від Росії залишити нас у спокої", – підкреслив український прем’єр.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: