fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Всі види ВСУ повністю готові до відбиття агресії, – Михайло Коваль

 МОУ: Збройні сили України готові відбити ймовірну агресію з боку Росії.

 Про це заявив в.о. міністра оборони України генерал-полковник Михайло Коваль, повідомляє УНН.

 “На даний момент всі види Збройних сил повністю готові до відбиття агресії. … Ми готували разом з начальником Генерального штабу наші війська до найгіршого варіанту, до потужної агресії. Ми зможемо виконати будь-який варіант і зреагувати на будь-який виклик, який може виникнути”, — запевнив Коваль.

 Він підкреслив, що РФ отримає гідну відповідь, якщо її війська перетнуть український кордон. “Я кажу на весь світ як силовик, як виконуючий обов’язки міністра оборони: якщо Росія посміє піти на нашу територію, ніхто не повинен мати ілюзій, що їх тут будуть зустрічати хлібом-сіллю. Якщо вони підуть — буде те, що буде. Армія наша їх достойно зустріне. Зараз світ змінився, і наш сусід діяв з нами не по-сусідськи”, — зауважив Коваль.

 Щодо можливості перетину кордону під знаменами миротворців, Коваль заявив: “Байдуже, хто перетне державний кордон, і чи будуть на них МС. Ми їх зустрінемо так, як повинні зустріти збройні сили”.

 При цьому він наголосив, що про жоден мандат для таких дій не має й мови, ООН такого мандата росіянам також не видавало. “Ці російські ігри в миротворчі сили вже всім набридли. Абхазія це підтвердила, Осетія. Це вже навіть не цікаво. Якщо підуть — отримують те, що повинні отримати Ми будемо вести бойові дії так, як потрібно їх вести. Я бачу військову техніку, я бачу агресора, який готовий піти на нашу територію. Те саме бачать мої підлеглі”, — заявив урядовець.

 Джерело: УНН

Читайте також: