fbpx
Окупація Криму

ЄС введе санкції проти Криму?

Керівництво Європейського союзу розглядає питання з припиненням банківських операцій, які проходять на території окупованого Криму. Підтвердженням таких намірів Брюсселя є документ, про зміст якого повідомляє агентство Reuters.

Стало відомо, що в Євросоюзі обговорюють питання про можливе обмеження на рух коштів між європейськими та кримськими кредитно-фінансовими установами. Варто відзначити, що в Євросоюзі можуть ввести і заборону на інвестиції в окупованому Криму. Йдеться про інвестиції з боку європейських компаній і громадян Євросоюзу.

У Європейській комісії зазначили, що в даний момент на території окупованого Криму зареєстрована приблизно тисяча банківських відділень. Близько 60 відділень у Криму є філіями різних європейських кредитно-фінансових установ. Додамо, що деякі підрозділи європейських кредитно-фінансових установ в середині квітня вирішили припинити роботу в Криму. Приміром, з окупованої території «евакуювали» 20 підрозділів банку Raiffeisen (Австрія). Це торкнулося і філій ряду інших банків з країн ЄС.

Всі пропозиції, які викладені в документі щодо Криму, ще будуть обговорювати в ЄС. Остаточне рішення за даними пропозиціями можуть прийняти в ході зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів Євросоюзу. Нагадаємо, що зустріч відбудеться 12 травня 2014 року.

Раніше Держдеп США попередив Росію про нові санкції. Джон Керрі заявив, що Вашингтон застосує нові санкції проти Москви, якщо Кремль не припинить нагнітати напруженість на сході України. Глава Держдепу США заявив, що глибоко стурбований відсутністю «позитивних кроків» з боку Росії.

«Відсутність помітного прогресу у виконанні Женевських угод спричинить розширені санкції щодо Росії», – попередили в Держдепі.

Читайте також: