fbpx
Політика

ЦВК не бачить ніяких перешкод, щоб 25 травня вибори президента України відбулися

Введення воєнного чи надзвичайного стану на окремо взятій території не впливає на можливість проведення виборів – ЦВК.

Введення воєнного чи надзвичайного стану на окремо взятій території не впливає на можливість проведення виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії України Андрій Магера.

«Навіть теоретична можливість введення воєнного чи надзвичайного стану на окремо взятих територіях України не впливає на можливість проведення виборів і проведення голосування в інших регіонах України, в іншій місцевості», – зазначив він.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Закон говорить, що в умовах введення воєнного чи надзвичайного стану вибори не проводяться, але тут є ознаки неконституційності певних положень, тому що Конституція говорить у статті 64, що в умовах воєнного і надзвичайного стану можуть бути обмежені окремі конституційні права і свободи громадян. «Можуть» з точки зору Конституції і «не проводяться» з точки зору закону «Про правовий режим надзвичайного стану». Ці нюанси потрібно пояснювати і з’ясовувати», – зазначає Магера.

«За законом про вибори президента України, вибори вважаються такими, що відбулися незалежно від кількості виборчих дільниць, округів, де такі результати встановити неможливо – це пряма норма закону», – зауважив він.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

«Не можна ставити під сумнів волевиявлення народу залежно від певної кількості виборчих дільниць – це було б неправильним. Я не бачу ніяких перешкод, щоб 25 травня вибори президента України відбулися», – констатує заступник голови Центральної виборчої комісії України.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: