fbpx
Політика

На сайті Білого дому опублікована петиція із закликом до визнання РФ “спонсором тероризму”

 На сайті Білого дому з’явилася петиція про визнання Росії "спонсором тероризму".

  Щоб документ офіційно розглянули в Адміністрації президента США, він протягом місяця має набрати 100 тисяч підписів прихильників цієї ідеї, повідомляє УНН з посиланням на " 5 канал".

 Читайте: Чуркін заявив, що Росія має всі підстави для введення "миротворців" в Україні

 "У своїй неоголошеній війни проти України Росія покладається на таємні операції, які підпадають під визначення "міжнародного тероризму" відповідно до пункту 2 331 розділу 18 Зводу законів США", – йдеться в тексті петиції.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 У документі зазначено, що збройні російські агенти, діючи під прикриттям, "намагаються впливати на політику українського уряду шляхом залякування чи примусу".

 Читайте: Росія, обурена режимом АТО на Сході України, проводить аналогічні операції на своїй території

 Вони також прагнуть вплинути на діяльність уряду "шляхом убивств і викрадень людей, силового захоплення урядових будівель, відділків міліції і військових баз України", – написано в петиції.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Автори документа відзначають, що "ця діяльність проводиться у великих масштабах і протягом тривалого періоду часу", незважаючи на осуд з боку США, країн G7, НАТО, Євросоюзу і ООН. "Відповідно до цього, Росію слід офіційно визначити як "спонсора тероризму"", – наголошується в документі.

 Петицію зареєстрували на сайті 23 квітня. Збір підписів триватиме до 23 травня.

 Джерело: УНН

Читайте також: