fbpx
Окупація Криму

Компанія Ахметова залишить Крим без світла?

Компанія ДТЕК погрожує, що відключить електрику в окупованому Криму. Зокрема, представники ДТЕК незадоволені заборгованостями населення по електроенергії. Стало відомо, що на сьогоднішній день загальна сума заборгованості жителів Криму складає 741 млн гривень. Про це повідомили в компанії ДТЕК.

 У компанії Ахметова пояснили, що несплата організаціями та підприємствами Криму рахунків за спожиту електроенергію «ставить під загрозу енергопостачання півострова». Крім того, несплата боргів може спричинити за собою і «вимушене знеструмлення сумлінних платників».

 «ДТЕК Крименерго не має ні права, ні можливості продавати електроенергію споживачам без оплати, тому що це ставить під загрозу енергопостачання всього Криму», – заявив директор ДТЕК Крименерго з продажу Дмитро Гонтар.

 Представник ДПЕК сказав, що зберегти енергетичну стабільність в Криму дозволить «оплата рахунків за світло згідно з контрактними умовами».

 За словами Дмитра Гонтаря, нинішня заборгованість по електроенергії в 4 рази більша, ніж в «Крименерго» щомісяця платять компанії «Енергоринок» «за електроенергію для кримського півострова».

 Раніше в ДТЕК повідомили, що Київ виділяє дотації на електроенергію для жителів Криму. Крім того, в даний момент представники ДТЕК ведуть переговори з російською компанією «ИнтерРАО», урядом України і самопроголошеним урядом Криму.

 Нагадаємо, що 23 березня 2014 року в низці населених пунктів Кримського півострова згасло світло. Стало відомо, що світло відключили в ряді районів Сімферополя. Крім того, без електрики залишилися і деякі населені пункти, розташовані безпосередньо на морському узбережжі, а саме: Керч, Євпаторія, Феодосія, Алушта.

Читайте також: